Přeskočit na obsah

Jak připravit lahodného pečeného kuře.

Známý šéfkuchař prozradil tajemství, jak připravit toto jídlo tak, aby bylo jemné, šťavnaté a lahodné.

Jen málo pokrmů se může pochlubit stejnými přednostmi jako pečená kuřecí : je chutná, zdravá, výživná, oblíbená a snadná na přípravu . Samozřejmě, pokud chcete vědět, jak ji připravit chutněji a vyhnout se stížnostem na „příliš suchou“, musíte znát recept.

Každý recept má své tajemství a tento není výjimkou. Šéfkuchař, který v roce 2014 vyhrál hlavní cenu soutěže Telefe, prozradil, že tajemství spočívá v pečlivém marinování, které jídlu dodává jedinečnou chuť a eliminuje obvyklou suchost kuřete.

Příprava začíná marinováním . Smíchejte v misce následující koření: nasekaný česnek, olej, kmín, mleté chilli, provensálský pepř, mletý pepř, papriku a sójovou omáčku. Na závěr můžete přidat citronovou šťávu pro pikantnost . Posledním krokem je dochucení podle chuti .

Jak připravit lahodného pečeného kuře.

Jakmile je vše důkladně promícháno a ingredience spojeny , můžete začít marinovat kousky kuřete. Elba poznamenává, že minimální doba potřebná pro úplné vsáknutí chuti omáčky je asi 15 minut.

Kuchařka, dcera bolivijských přistěhovalců, se také podělila o radu, kterou využilo mnoho jejích sledujících: maso zalité směsí vložte do lednice a nechte několik hodin odležet. Směs můžete nechat přes noc . „To opravdu umocní chuť.“

„Čím déle necháme kuře ve vodě, tím bude jeho chuť sytější. Můžeme ho nechat ve vodě až dvě hodiny,“ vysvětlila Elba. Tento proces má mnoho dalších výhod, protože dodává každému kousku texturu a aroma. Další výhodou je, že změkčuje a zjemňuje maso.

Je také důležité zajistit, aby bylo celé kuře dobře marinované. Při ponoření celých kusů do marinády je nutné je pravidelně obracet, aby bylo celé maso pokryto šťávou. Pokud je kuře nakrájené na malé kousky, promíchejte ho během marinování několikrát.

Elba poznamenává, že marinování pomáhá odstranit jednu z nejvýraznějších nevýhod kuřete: jeho suchost . Ti nemnozí, kteří toto jídlo nemají rádi, často říkají, že maso jim připadá suché a tuhé. Pomocí tohoto receptu se těto nedostatky zbavíte.

Po dokončení marinování je čas vložit kuře do trouby předehřáté na 180 stupňů . Je důležité poznamenat, že kousky byste neměli vyndávat, dokud nejsou zcela upečené, protože u kuřete neexistuje pojem „středně propečené“ nebo „šťavnaté“. Potřebujeme, aby maso nebylo růžové, ale bílé.

Jak připravit lahodného pečeného kuře.

Ingredience na pečenou kuřecí maso

  • 3 kg stehen
  • Půl lžíce kmínu
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce papriky
  • Půl lžíce pepře
  • 3 lžíce provensálské směsi
  • Půl lžíce mletého chilli
  • Sójová omáčka
  • Slunečnicový olej
  • Citronová šťáva
  • Sůl podle chuti

Pokud chcete pečenému kuřeti dodat zvláštní chuť , můžete přidat několik dalších ingrediencí . Pokud například preferujete sladkou chuť, můžete přidat med . Pokud máte raději pikantní chuť, ideální je mleté chilli .

Další oblíbenou variantou je přidání hořčice, která jídlu dodá sytou, jedinečnou chuť, která se perfektně hodí k kuřeti. Můžete také použít karí, další koření, které se k tomuto masu dobře hodí. Výběr je libovolný, záleží na chuti hostů.