Přeskočit na obsah

Nejjednodušší recept na pečeného lososa – ušetřete čas a energii

Velmi jednoduchý pečený losos v nejjednodušší variantě se dochucuje pouze solí a pepřem. Toto jídlo si oblíbí devět lidí z deseti.

Losos pečený v troubě – jedno z oblíbených jídel Čechů, které má mnoho variant. V nejjednodušší variantě se připravuje pouze s solí a pepřem.

Tučný losos je sám o sobě tak šťavnatý, že při podávání s bramborovou kaší není omáčka nutná. Pokud však chcete, můžete rybu smíchat se smetanou.

Nejjednodušší pečený losos

4 porce

Nejjednodušší recept na pečeného lososa – ušetřete čas a energii

Ingredience

  • 800 g filé z lososa nakrájeného na kousky
  • ¾ lžičky soli
  • ¼ lžičky citronového nebo černého pepře
  • (několik větviček kopru)

Příprava

  1. Očistěte povrch lososa a kousky položte do pekáče kůží dolů. Posypte povrch solí a pepřem.
  2. Pečte v troubě při teplotě 175 stupňů 25–30 minut nebo do upečení lososa. Doba přípravy závisí na tloušťce ryby. Tenké filé se připravuje rychleji než silná střední část velkého filé.
  3. Hotovou rybu podle chuti posypte koprem. Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a smetanou ochucenou citronem a solí.
  4. Tip: Můžete použít papír na pečení nebo formu vymastit olejem, aby se kůže ryby nepřichytila k formě. Rybu můžete také péct na plechu vyloženém papírem na pečení.