Přeskočit na obsah

Vypadá jako bublinky čaje ve formě dortu. Cheesecake je lehký jako pěna

Cheesecake „bubble tea“ svým vzhledem připomíná oblíbený nápoj s přidanými jedlými kuličkami z tapioky. V této verzi se používají kuličky z různých bobulí, které kromě neobvyklého vzhledu dodávají dezertu osvěžující sladkokyselou chuť.

Co je bubble tea?

Bubble tea, také známý jako boba tea, je nápoj, který si získal srdce teenagerů i dospělých po celém světě. Pochází z Tchaj-wanu, kde se objevil v 80. letech 20. století. Jeho charakteristickým rysem jsou typické tapiokové kuličky (škrob získávaný z manioku) – pružné, mírně sladké perličky, které se usazují na dně šálku.

Základem bubble tea může být černý, zelený nebo ovocný čaj, často s přidanými ochucenými sirupy nebo mlékem. Nápoj se podává studený, s tlustou slámkou, kterou lze použít k nasávání tapiokových kuliček a pití čaje. Díky nesčetným chuťovým kombinacím (jak čaje, tak kuliček) si každý může najít tu svou ideální variantu.

Vypadá jako bublinky čaje ve formě dortu. Cheesecake je lehký jako pěna

Cheesecake bubble tea – jak ho připravit?

Cheesecake bubble tea svým vzhledem připomíná oblíbený asijský nápoj, který je populární i v České republice. Ačkoli se do něj nepřidávají tapiokové kuličky, ovoce – borůvky, ostružiny a bobule – je mají napodobovat a vytvářet dojem bublinek. Jsou ponořené do průhledného želé na vrcholu sametové sýrové hmoty. Základem dortu jsou sušenky nebo piškoty, díky čemuž je dezert opravdu jednoduchý na přípravu. Ačkoli cheesecake trochu „klame“, je velmi chutný a stojí za to ho vyzkoušet.

Cheesecake „bubble tea“ – recept

Ingredience:

Základ:

  • 200 g sušenek nebo piškotů.

Sýrová hmota:

  • 500 g smetanového sýra,
  • 2 balení citronového želé,
  • 600 ml vody.

Vrch:

  • 2 balíčky průhledného želé,
  • 800 ml vody,
  • hrst borůvek,
  • hrst ostružin,
  • hrst bobulí.

Způsob přípravy:

Vypadá jako bublinky čaje ve formě dortu. Cheesecake je lehký jako pěna

Připravte sýrovou hmotu. V hrnci přiveďte vodu k varu a nechte ji 3 minuty vychladnout. Přidejte citronové želé a míchejte, dokud se nerozpustí. Nechte vychladnout. V misce rozšlehejte smetanový sýr do hladka. Pomalu přilijte citronové želé a míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.

Připravte vrchní vrstvu. V hrnci přiveďte vodu k varu a nechte 3 minuty vychladnout. Přidejte průhledné želé a míchejte, dokud se nerozpustí. Nechte úplně vychladnout.

Sestavte cheesecake. Plech o rozměrech 20 x 30 cm vyložte pečícím papírem a poté sušenkami nebo piškoty, které podle potřeby ořízněte na požadovanou velikost. Sušenky zalijte několika lžícemi cheesecakeové hmoty, tak aby byly pokryté. Plech vložte do lednice na 15 minut. Zbylou hmotu nalijte na sušenky a dort vložte do lednice minimálně na hodinu, dokud úplně neztuhne.

Rovnoměrně rozložte všechny ovoce po povrchu cheesecake. Zalijte je průhledným želé tak, aby tekutina pokryla ostružiny a borůvky přibližně do poloviny.

Vložte cheesecake „bubble tea“ do lednice na minimálně 3 hodiny, dokud všechny vrstvy zcela neztuhnou. Podávejte vychlazené.

Štítky: