Přeskočit na obsah

Položte vepřovou kýtu na nakrájenou cibuli. Bude to chutnější než klasické kotlety

Oběd je velmi důležitým jídlem během dne a bezpochyby nejvydatnějším. V České republice se má za to, že existuje několik receptů na tradiční jídla, která jsou zcela přijatelná. Pokud však chcete vyzkoušet něco nového, mám pro vás zajímavou variantu.

Recept na vynikající pečenou vepřovou kýtu

Oběd je velmi důležité jídlo. Zvláště pokud celá rodina očekává, že uvaříte něco chutného a sytého. Pečená vepřová kýta je skvělá příležitost překvapit všechny členy rodiny. K přípravě tohoto jídla budeme potřebovat následující ingredience.

Položte vepřovou kýtu na nakrájenou cibuli. Bude to chutnější než klasické kotlety

Ingredience:

1 kg vepřové kýty

6 brambor

sůl

pepř

1 cibule

110 gramů sýra

1 čajová lžička hořčice

4 lžíce jogurtu

3 lžíce majonézy

3 vejce

2 okurky

několik oliv

cibule

petržel

80 gramů kukuřice

Jak připravit skvělý oběd?

Položte vepřovou kýtu na nakrájenou cibuli. Bude to chutnější než klasické kotlety

Tento recept je velmi jednoduchý a výsledek je překvapivě chutný.

Nejprve nakrájím maso na kousky o tloušťce 1 cm. Poté každý z nich rozbiji a posypu solí a pepřem. Oloupané, umyté a osušené brambory nastrouhám na hrubé struhadle. Vytlačím z nich šťávu a přendám do misky. Také je dochutím solí a pepřem a důkladně promíchám.

Žáruvzdornou nádobu vymastím olejem a vyložím do ní nastrouhané brambory. Vše posypu nakrájenou cibulí. Poté vyložím maso.

Do samostatné misky přeložím na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, přidám hořčici, majonézu a promíchám. Když se ingredience smíchají, rozložím vzniklou omáčku na maso a rovnoměrně rozprostřu. Vše přikryju vlhkým papírem na pečení a alobalem. Peču v troubě předehřáté na 200 stupňů 20 minut. Po uplynutí této doby sundám alobal a papír na pečení a peču dalších 20 minut.

Mezitím uvařím tři vejce. Poté je nakrájím na malé kostičky a přendám do misky. Přidám také nakrájené okurky, olivy, kukuřici a nakrájenou zelenou cibuli a petržel. Přidám po jedné lžíci jogurtu a majonézy. Vše osolím a důkladně promíchám.

Poté, co vyndám pochoutky z trouby, nakrájím je na menší kousky, přendám na talíř a podávám s připraveným salátem. Takový oběd jistě nasytí celou rodinu. Podívejte se, jaké další předkrmy lze připravit z vepřové kýty.

Co ještě uvařit k obědu?

Oběd je opravdu velmi důležité jídlo během dne. Bohužel ne vždy je čas připravit dvě jídla, tedy polévku a hlavní chod. Nicméně stojí za to si najít trochu času a připravit alespoň jedno. Tím spíš, že existuje opravdu mnoho zajímavých receptů, které stojí za to vyzkoušet. A nemluvím zde o tradičních receptech, které všichni dobře znají.

Dobrým řešením bude zaměřit se na vepřové výřezky, protože patří k nejchutnějším částem vepřové půlky. Nejenže jsou chutné, ale maso je také libové a jemné.

Vynikající volbou budou vepřové výřezky ve vlastní omáčce. Obecně platí, že omáčka k výřezkům je skvělým doplňkem. Může to být kari, smetanová omáčka s koprem, hořčičná, kaparová nebo cibulová. Stojí za to experimentovat v kuchyni. Takové výřezky se nejlépe podávají s bramborami a oblíbeným salátem.

Pokud se vám takové recepty líbí, určitě vyzkoušejte tento recept na pečený vepřový výřezek a určitě nebudete zklamáni.