Přeskočit na obsah

U sousedky jsem ochutnala sušenky s krémovou náplní a slivkovým moussem. Vyprosila jsem si recept.

Tento dort je přesně ten, o kterém budete v noci snít. Vrstvený, se slivkovou náplní a krémovým moussem, je božsky lahodný a vypadá úžasně. Recept jsem si vyprosila od sousedky a teď ho peču pořád. Navzdory vzhledu to není vůbec složité a ingredience se dají sehnat v každém obchodě.

Existují dorty, které prostě nelze přehlédnout. Při jediném pohledu na ně se sbíhají sliny. A s tímto dortem je to stejné. Vypadá jako z pekárny, ale snadno se připraví doma. K vytvoření tohoto kulinářského mistrovského díla stačí jen několik ingrediencí . Křupavé těsto, sladké broskve v želé a jemná krémová krusta ze šlehačky. Co víc si přát?

Jak připravit křehké těsto se slunečnou náplní a smetanovým moussem?

U sousedky jsem ochutnala sušenky s krémovou náplní a slivkovým moussem. Vyprosila jsem si recept.

Tento vrstvený dort je navzdory svému vzhledu velmi snadný na přípravu. Křehké těsto můžete připravit podle svého oblíbeného receptu nebo použít recept, který uvádím níže. Poté připravte želé a smíchejte ho s broskvemi (můžete použít také meruňky nebo nektarinky). Na ovoce naneste šlehačku smíchanou s mascarpone a cukrem. Jako velká milovnice kokosu jsem dort ozdobila praženou kokosovou strouhankou. Pokud vám tato přísada nechutná, můžete tento krok vynechat.

Recept na piškotový dort s broskvemi a marshmallow

Ingredience na piškotové těsto:

  • 120 g studeného másla
  • 180 g pšeničné mouky
  • 4 žloutky
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 špetka soli

Ingredience na broskvové želé:

  • 3 pomerančová nebo broskvová želé
  • 500 g čerstvých broskví nebo meruněk

Ingredience na krémovou pěnu:

  • 500 ml 30% smetany
  • 250 g mascarpone
  • 3 lžíce moučkového cukru

Na ozdobu:

  • kokosová strouhanka (podle chuti)U sousedky jsem ochutnala sušenky s krémovou náplní a slivkovým moussem. Vyprosila jsem si recept.

Postup

  1. Začněte přípravou křehkého těsta . Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl a nakrájené máslo. Ingredience nasekejte nožem. Přidejte žloutky, cukr a vanilkový cukr. Míchejte, dokud nevznikne homogenní elastická hmota. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice. Poté těsto vyložte na velký plech vyložený pečícím papírem a okraje propíchněte vidličkou. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia po dobu 20 minut do zlatohnědé barvy. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  2. Poté připravte ovocnou vrstvu. Rozpusťte želé v 3,5 šálcích vroucí vody. Nechte vychladnout. Omyjte broskve a nakrájejte je na malé kostičky. Přidejte je do teplého želé. Nechte mírně ztuhnout. Jakmile želé ztuhne (ale ne úplně!), rozetřete ho na křehké těsto. Vložte dort s želé do lednice.
  3. Nakonec připravte smetanový krém. Vložte vychlazenou smetanu a mascarpone do misky s moučkovým cukrem. Šlehejte na vysoké rychlosti do husté krémové konzistence. Krém naneste na broskvové želé. Vložte dort do lednice.
  4. Ozdobte povrch dortu praženou kokosovou strouhankou . Vysypte ji na suchou pánev a několik sekund opékejte, občas promíchejte. Až začne vonět, vyjměte ji z pánve a nechte vychladnout. Rozložte ji na krémovou pěnu. Dort uložte do lednice.