Palačinky jsou skvělým jídlem pro každou příležitost. K snídani, obědu i večeři. Velkou výhodou tohoto jídla je, že se dá připravit na mnoho způsobů. Jedním z nich jsou lahodné palačinky po islandsku. Seznamte se s tímto receptem.
Recept na palačinky po islandsku
Tyto palačinky jsou skvělým nápadem na snídani. Připravíte je během chvilky a jejich chuť vám zůstane dlouho v paměti. Díky přísadě, jako je kardamon, získávají palačinky zvláštní aroma a rozhodně trochu novou chuť. K přípravě těchto lahůdek budeme potřebovat následující ingredience.
Ingredience:
400 ml mouky
3 vejce
720 ml mléka
půl lžičky sody
špetka kardamonu
70 g másla
Jak připravit chutné islandské palačinky?
Tyto islandské palačinky s přidaným kardamonem jsou skvělým nápadem, když chcete zpestřit snídani. Stojí za to je připravit, protože jejich jemná a kořeněná chuť je dobře cítit, což bude pro vaše chuťové buňky určitě zajímavým zážitkem.
Nejprve rozbiju vejce do misky, přidám mouku, sodu a kardamon a vše promíchám. Nechám dvě hodiny odležet. Po uplynutí této doby přidám do těsta rozpuštěné máslo.
V dalším kroku rozpálím pánev a potřu ji trochou oleje. Poté opatrně naliju těsto na pánev a rozetřu ho po celé ploše. Palačinky smažím z obou stran do krásné zlaté barvy a dávám pozor, aby se nic nepřipálilo.
Hotové palačinky podávám s oblíbenými přísadami. Podívejte se také, jaké další dobroty můžete připravit.
Jak ještě připravit palačinky?
Palačinky jsou velmi univerzální jídlo. Lze je připravit na mnoho způsobů, což je jejich velká výhoda. Začnu snídaní. Islandské palačinky budou skvělou volbou. Díky kardamomu ucítíte zajímavou chuť a především dodáte tomuto jídlu nový, zajímavý aroma. Podávejte je zejména s marmeládou, ovocem, bílým sýrem nebo s čímkoli jiným.
Na oběd nebo večeři se nemusíte omezovat pouze na sladké palačinky. Existují i slané palačinky, kterým také stojí za to věnovat pozornost, protože receptů na jejich přípravu je opravdu mnoho. Mezi hlavní přísady patří maso, například kuřecí nebo vepřové, sýr, špenát, omáčka a mnoho dalšího.
Palacinky jsou tedy na jedné straně dobře známou pochoutkou a na druhé straně takzvaným tajemným pokrmem. Islandské palacinky rozhodně stojí za ochutnání. Určitě je vyzkoušejte.