V létě vládnou v mé kuchyni cuketové lívance. Připravuji je častěji než bramborové. Jsou velmi chutné a připravují se pouze ze 3 ingrediencí. Jsem si jistá, že si tento recept zamilujete.
V létě se na mém stole často objevuje sezónní zelenina. Jednou z mých oblíbených je cuketa. Používám ji v kuchyni na různé způsoby. Je nejen skvělou základnou pro saláty, ale i pro lívance. Ty už u nás doma vládnou dlouho. Rodina by je mohla jíst pořád. Nijak zvlášť neprotestuji, když je vařím po několikáté za sebou. Jsou chutné a jejich příprava je téměř nulová. Zachraňují mě, když je spíž prázdná. Připravují se pouze ze 3 ingrediencí a neobsahují ani gram mouky. Podívejte se, v čem spočívá jejich tajemství.
Jak připravit cuketové placky bez mouky?
Přípravu této pochoutky je třeba začít přípravou cuket. „Mladé“ kusy není třeba loupat. Stačí je umýt, osušit a nastrouhat na struhadle. Nastrouhanou zeleninu posypte solí a nechte 10–15 minut odležet. Díky tomu rychleji „pustí šťávu“. Po vymačkání a smíchání s ostatními ingrediencemi bude hustší. Zelenina však nevyžaduje příliš mnoho přísad. Přidejte k ní pouze nastrouhaný sýr a vejce a poté dochuťte kořením.
Recept:Placky z cukety ze 3 ingrediencí
Jsou rychlé, chutné a výživné. K jejich přípravě není potřeba ani mouka.
Ingredience
- 160 g cukety
- 80 g tvrdého žlutého sýra
- 1 vejce
- sůl, pepř
Navíc
- tuk na smažení
Způsob přípravy
- Příprava ingrediencíNastrouhejte sýr. Cukety umyjte a osušte. Zeleninu také nastrouhejte. Poté ji lehce osolte a počkejte, až pustí přebytečnou vodu. Poté ji důkladně osušte.
- Smíchání ingrediencí K sýru a cuketám přidejte vejce. Promíchejte a dochuťte podle chuti.
- Smažení lívanců Na pánvi rozehřejte tuk. Vložte na ni malé porce těsta. Smažte do zlatova z každé strany.