Přeskočit na obsah

Lívance jsou lepší než bramborové. Zamilujete si je na první ochutnání – pouze 3 ingredience a úžasná chuť

V létě vládnou v mé kuchyni cuketové lívance. Připravuji je častěji než bramborové. Jsou velmi chutné a připravují se pouze ze 3 ingrediencí. Jsem si jistá, že si tento recept zamilujete.

V létě se na mém stole často objevuje sezónní zelenina. Jednou z mých oblíbených je cuketa. Používám ji v kuchyni na různé způsoby. Je nejen skvělou základnou pro saláty, ale i pro lívance. Ty už u nás doma vládnou dlouho. Rodina by je mohla jíst pořád. Nijak zvlášť neprotestuji, když je vařím po několikáté za sebou. Jsou chutné a jejich příprava je téměř nulová. Zachraňují mě, když je spíž prázdná. Připravují se pouze ze 3 ingrediencí a neobsahují ani gram mouky. Podívejte se, v čem spočívá jejich tajemství.

Lívance jsou lepší než bramborové. Zamilujete si je na první ochutnání – pouze 3 ingredience a úžasná chuť

Jak připravit cuketové placky bez mouky?

Přípravu této pochoutky je třeba začít přípravou cuket. „Mladé“ kusy není třeba loupat. Stačí je umýt, osušit a nastrouhat na struhadle. Nastrouhanou zeleninu posypte solí a nechte 10–15 minut odležet. Díky tomu rychleji „pustí šťávu“. Po vymačkání a smíchání s ostatními ingrediencemi bude hustší. Zelenina však nevyžaduje příliš mnoho přísad. Přidejte k ní pouze nastrouhaný sýr a vejce a poté dochuťte kořením.

Recept:Placky z cukety ze 3 ingrediencí

Jsou rychlé, chutné a výživné. K jejich přípravě není potřeba ani mouka.

Ingredience

  • 160 g cukety
  • 80 g tvrdého žlutého sýra
  • 1 vejce
  • sůl, pepř

Navíc

  • tuk na smažení

Způsob přípravy

Lívance jsou lepší než bramborové. Zamilujete si je na první ochutnání – pouze 3 ingredience a úžasná chuť

  1. Příprava ingrediencíNastrouhejte sýr. Cukety umyjte a osušte. Zeleninu také nastrouhejte. Poté ji lehce osolte a počkejte, až pustí přebytečnou vodu. Poté ji důkladně osušte.
  2. Smíchání ingrediencí K sýru a cuketám přidejte vejce. Promíchejte a dochuťte podle chuti.
  3. Smažení lívanců Na pánvi rozehřejte tuk. Vložte na ni malé porce těsta. Smažte do zlatova z každé strany.