Přeskočit na obsah

Jak připravit domácí česnekovou omáčku: nejlákavější a nejjednodušší recept na majonézu

Každý, kdo má chuť, si může připravit tuto lahodnou domácí česnekovou omáčku a vychutnat si ji kdykoli, je to opravdová delikatesa.

Domácí česneková omáčka je recept, jehož příprava trvá jen pár minut, ale výsledek je opravdu lahodný.

Tuto domácí česnekovou omáčku může připravit každý, je tak dobrá, že si budete olizovat prsty, a stane se skutečným kulinářským mistrovským dílem. Tato delikatesa se připravuje z jednoduchých ingrediencí podle jednoduchého a srozumitelného postupu.

Tento česnekový majonéz , připravený podle tohoto receptu , má krémovou a jemnou chuť, která se hodí zejména k nejrůznějším pokrmům .

Tato lahodná pasta s charakteristickou chutí, jejíž hlavní ingrediencí je česnek a která má fanoušky po celém světě, je ideální jako přísada do všech druhů sendvičů, jako doplněk k dobrým hranolkám nebo venkovským bramborám, ale také k masu nebo tacos.

Jak připravit domácí česnekovou omáčku: nejlákavější a nejjednodušší recept na majonézu

Tuto lahodnou česnekovou omáčku lze připravit různými způsoby, ale existuje jeden recept , který vždy dopadne prostě skvěle. Podle kouzelného receptu získáte zaručeně nejlepší domácí česnekovou omáčku .

Recept na domácí česnekovou omáčku: chutná a snadno připravitelná majonéza

Tyto ingredience potřebné k přípravě česnekové omáčky má v kuchyni každý . Je snadná na přípravu a zabere jen pár minut.

Toto jídlo může připravit každý a jeho hlavní ingrediencí je česnek.

Ingredience

  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 sklenice studeného mléka
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 sklenice slunečnicového oleje
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Nasekaná petržel a chilli prášek
  • Jak připravit domácí česnekovou omáčku: nejlákavější a nejjednodušší recept na majonézu

Postup přípravy domácího česnekového dresinku

  • Očistěte stroužky česneku a vložte je do mixéru spolu se studeným mlékem a solí. Pokud nemáte kuchyňský robot, můžete ho použít. Rozmixujte do hladké pasty.
  • Pomalu přidejte olej v tenkém proudu. Postupně se smíchá se všemi ingrediencemi do homogenní konzistence.
  • Do mletého masa přidejte nasekanou petrželku, citronovou šťávu a chilli prášek.
  • Důkladně promíchejte zálivku do homogenní hmoty, přendejte do dobře uzavřené nádoby a vložte do chladničky.
  • Doporučujeme nechat česnekovou omáčku alespoň půl hodiny odstát, aby se všechny ingredience receptu mohly plně rozvinout a uvolnit svou přirozenou chuť.